Даршилсан ногоо, исгэлэн бүтээгдэхүүн нь таны биед ямар нөлөөтэй вэ?

Posted by Bachi Nyangar 15/03/2016 0 Comment(s)

 

Эрт дээр үед хоолыг исгэх нэгэн арга зам нь хоол хүнсийг 1000 жил хадгалдагтай холбоотой байж магадгүйч  хөргөгч гэдэг зүйл байдаггүй байсантай  холбоотой байх гэвч орчин үеийн техник технологийн хөгжилд энэ тийм ч тааламжтай зүйл биш болов уу?                                               

Эсрэгээрээ хүмүүс удаан хадгалж исгэсэн бүтээгдэхүүн нян тарааж болзошгүй  хэмээн үзэх болсон. Иссэн, исгэлэн хоол болох тараг цөцгий талх хүнсний ногоо кимчи зэрэгт пробиотик хэмээн нэрлэгддэг бактери орсон байдаг. Харин энэ нь үнэндээ дайсан биш юм. Үүний үр дүнд бидний хоол боловсруулах эрхтэний хортой нянтай тэмцэж, дархлааны системийы тэнцвэрт байдлыг хадгалж биднийг шаргуу ажилхад тусалдаг байна. Мөн тухай бактери орсон  иссэн хоол хүнсийг цочиромтгой гэдэсний хам шинжтэй хүмүүст, хүүхдийн харшил болон дархлааг сайжируулхад хэрэглэдэг байна. Азийн хоолны дэглэм нь исгэлэн хоол байдаг тул гэдэсний өвчин бага байдаг байна.

Leave a Comment